Warmtepompen

Een eenvoudig principe, maar zeer bijzonder

Vergelijkbaar met het prin­cipe van een koelkast is de werkwijze van een warm­tepomp uiterst eenvoudig: deze onttrekt warmte aan de lucht, het water of de aarde en geeft deze door aan het verwarmingssys­teem.

De gratis natuurlijke energie wordt eerst naar de warmtewisselaar (verdam­per) van de warmtepomp gevoerd. Hier bevindt zich het vloeibare koudemiddel (werkmedium), dat nu de warmte van de energiebron opneemt en daarbij ver­dampt. De compressor zuigt het gasvormige werkmedium aan en perst dit samen. De druk loopt op, de tempera­tuur stijgt, vervolgens zorgt een tweede warmtewisselaar (condensor) ervoor, dat de warmte in het circulatiesys­teem van de verwarming terechtkomt.

Tenslotte volgt een drukverlaging door het expansieventiel en de circula­tie begint weer opnieuw. Zo wordt van gratis natuurlijke laagwaardige energie nuttige hoogwaardige energie gemaakt.

Voordelen warmtepomp:
• Milieuvriendelijk
• Kostenbesparend
• Lange levensduur
• Veilig

Financiële voordelen 
De overheid stimuleert duurzame energie. Dit doen zij in de vorm van subsidies of fiscale voordelen. Voor bedrijven is er een specialeEnergie InvesteringsAftrek (EIA) en kan er een subsidie worden aangevraagd bij het CO2-reductieplan. Particulieren van woningen kunnen de aanschaf van een warmtepompinstallatie meenemen in de hypotheek.

De feiten
Door gebruik te maken van aardwarmte wordt in een huishouden al snel 30 tot 50 % bespaard. Het aardgasverbruik voor verwarming kan gereduceerd worden naar nul. Een warmtepompinstallatie verdient zichzelf terug in een periode van 3 tot 10 jaar. Een investering in de toekomst.

Warmtepomp
Wij zijn o.a. dealer van Nibe warmtepompen. Dit merk is bewust door ons gekozen omdat Nibe staat voor KWALITEIT, DUURZAAMHEID, en ruime ervaring.

Nibe is al 40 jaar actief in het ontwikkelen van efficiënte warmtepomp techniek.                                                              

Warmtepompen van Nibe kunnen de energiebehoefte volgens de NEN 5128/29 aanzienlijk verlagen. In combinatie met zonne-energie- en HR ventilatie-installaties zijn nog hogere besparingen mogelijk.

Onderhoud van warmtepomp
Om een lange levensduur van de warmtepomp te garanderen is regelmatig onderhoud essentieel. Indien u een  onderhoudscontract bijBROBOOR afsluit, worden de warmtepompen jaarlijks door ons geïnspecteerd en gegarandeerd.

BROBOOR voor installatie en onderhoud !
warmtepomp tekening