Grondboringen

Grond en grondwater zijn kwetsbare elementen. Daarom is het belangrijk dat grondboorwerkzaamheden vakbekwaam uitgevoerd worden.BROBOOR verricht grondboringen voor verschillende toepassingen, waaronder:
• Aardwarmtesystemen
• Beregeningbronnen

Ontwikkelingen
De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van grondboringen, oftewel bronboringen. Deze ontwikkelingen hebben zowel betrekking op materiaal en productie, als op kwaliteitsboringen ten behoeve van de aardwarmte-techniek.

BROBOOR volgt de vernieuwingen op de voet en heeft zich niet alleen geprofileerd als professioneel grondboorbedrijf, maar heeft zich ook verder ontwikkeld tot allround adviseur en leverancier van aardwarmtevoorzieningen.

Werkzaamheden
BROBOOR voert voorafgaand aan de eigenlijke boring een bodemonderzoek uit. Daarbij maken wij gebruik van de uitgebreide geologische databank van TNO en hebben zodoende de beschikking over informatie met betrekking tot het grondwater en de ondergrond (gemeten op +20.000 locaties). Na deze bodemanalyse waarbij we een goede indruk krijgen van de verwachte waterkwaliteit en boordiepte kunnen we overgaan tot het aanboren van de definitieve waterbronnen. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van deskundige boormeester en monteurs. Mede door onze ervaring, professionele aanpak en een grondige kennis van de benodigde boorgegevens, kunnen wij een goed eindproduct afleveren. Onze gespecialiseerde boortechnieken en efficiënte manier van werken, ook bij het afwerken van de putwand zorgen voor een gegarandeerd en duurzaam resultaat.

Materiaal
BROBOOR maakt gebruik van geavanceerd materiaal dat goed onderhouden wordt. Onze boorstellingen zijn compact en bieden een groot aantal mogelijkheden. Zo kunnen wij bronnen aanboren op uiteenlopende dieptes tot 100 meter . Door gebruik te maken van lichtgewicht boorinstallaties, treedt er een minimale verstoring van de omgeving op en kunnen we zelfs boren op moeilijk bereikbare locaties. Als de putten eenmaal geboord zijn, neemt de bron erg weinig ruimte in en is er ook geen sprake van hinder voor de omgeving.

Tot slot
Een bronboring is een eenmalige investering, daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken om een hoog rendement te bereiken.

BROBOOR is betrouwbaar, biedt oplossingen op maat, brengt up-to-date materieel mee en beschikt over vakkundige boormeesters.

Dit alles resulteert in een vakkundig aangelegd bronsysteem. Daardoor kunnen wij zelfs 10 jaar garantie aanbieden, mits u de installatie c.q. waterbronnen periodiek door ons laat controleren.

381 380 375