Open bronsystemen

Warmtepomp met een open bronsysteem 
Bij een warmtepomp met een open bronsysteem wordt er gebruik gemaakt van twee bronnen, namelijk een haalbron en een retourbron. De boordiepte is afhankelijk van de locatie. Gemiddeld heeft het grondwater in Nederland een constante temperatuur van circa 10 ° C tot 15° C. Het bronwater kan met behulp van een oppervlaktepomp of een onderwaterpomp naar boven worden gebracht.

Hoe werkt een open bronsysteem:
Het bronwater wordt opgepompt uit de haalbron en vervolgens naar een warmtepomp getransporteerd. Deze warmtepomp haalt 4° C van het opgepompte water af. Dan wordt het water teruggepompt door de retourbron de bodem in. Deze aan de bodem onttrokken temperatuur van 4° C kan door de warmtepomp in temperatuur worden verhoogd tot de benodigde temperatuur met een maximum van 60° C. Deze temperatuur wordt afgegeven aan de vloerverwarming.

Bijkomend voordeel:
In de zomer kan het relatief koele grondwater weer gebruikt worden voor de koeling van gebouwen. Dit alles levert dus een behoorlijke energiebesparing op !

Wat kunnen wij doen voor u:
Wij verzorgen naast het aanboren van de bronnen ook het gehele bronsysteem. Al het binnen- en buiten leidingwerk wordt door ons verzorgd. Wij voeren alle werkzaamheden uit tot en met aan de warmtepomp.

De bronnen plaatsen wij via het tussenstation, een warmtewisselaar op de warmtepomp, de warmtepomp komt niet in contact met het grondwater. Op het complete pakket van een open bronsysteem kunnen wij maar liefst 10 jaar garantie verlenen, mits u het periodiek onderhoud aan ons uitbesteedt !

openbronsysteem2